maandag 30 april 2012

donderdag 19 april 2012

zaterdag 14 april 2012

Hiep Hiep Hoera!

Ja ja, de blog is nu twee jaar, en we houden woord! Ter ere van deze toch wel blijde gebeurtenis hebben we dit gemaakt. (Hoewel maar op halve kracht. Ongeveer vijftig procent van ons personeel zit in het buitenland...)

Zie hier... Het Gat Van Pokémon!! (Voor wie het niet doorheeft; het is volledig zelf geplagieerd van "Het Gat Van De Wereld" uit Humo)

Het komt bij de RandAnimatie op de pagina Prenten te staan.

donderdag 12 april 2012

PKMN Sprites deel 138


En nu de echte feiten...!

Op de volgende afbeeldingen is te zien wat en hoe. (De pagina's zijn - denken we - uit een Japans tijdschrift over Pokémon, maar we weten het niet zeker. Wat we wel weten is dat onze bronnen het regelmatig aanhalen.)



We weten het volgende:
  • De games zijn, in tegenstelling tot wat Marriland speculeerde, gewoon sequels van Black en White, hoewel er een aantal dingen veranderd zijn. Logisch ook, want er is twee jaar verstreken na B/W.
  • Er zijn ook nieuwe hoofdpersonages (de jongen en het meisje op de middelste afbeelding), een nieuwe rivaal (de jongen met het blauwe piekhaar op de middelste afbeelding) en er is nog een mysterieuze professor (ook op de middelste afbeelding).  
  • Er zijn nieuwe gebouwen, plaatsen (zo is er bijvoorbeeld Hiougi City, waar het avontuur aanvangt)  en Gyms (waarvan het meisje met de gitaar een Leader is, nl. Poison, de jongen met de duikbril is de Leader van de nieuwe Watergym, allebei op de middelste afbeelding). Er zijn ook nieuwe Subway-routes. Maar het belangrijkste: de helft van Unova is bedekt met ijs. Naar de reden is het nog gissen. We hebben zo onze vermoedens...
  • De regionale Pokédex bestaat nu uit 300 Pokémon, waaronder Arcanine, Buneary, Eevee, Lapras, Mareep, Metagross, Riolu en Lucario, Psyduck, en Weavile. Riolu is #033, Psyduck is #026, en Metagross is #264. Van die laatsten is hun nummer al bekend.
  • Over Black Kyurem en White Kyurem is ook veel te weten gekomen: ze hebben allebei een nieuwe move: Black Kyurem kent nu Freeze Shock, White Kyurem kan Ice Burn gebruiken. Hun gewicht en lengte is bekend: Black Kyurem is 3m30, en weegt, net zoals White Kyurem, 325kg. White Kyurem zelf is 3m60 lang.
Voor meer aanvullende informatie: kijk op Pokebeach, Pokémon Marriland, en Serebii. Het is logisch dat ook Poketeam en Pokémon Database met informatie komen, maar dat is er nu nog niet. 

woensdag 4 april 2012

Marriland speculeert er op los!

Ten eerste: volgens Pokébeach, Marriland en Pokémon Database (die het volgens ons van Pokébeach hebben) hebben de nieuwe vormen van Kyurem geen nieuwe types. Pokébeach (en Database) haalt een koffertje aan als bewijs, hetgeen we niet echt als bewijs beschouwen. Ze kunnen juist zijn, maar we hebben zo onze twijfels.
Marriland is buiten dat ook druk bezig geweest. Je moet het bericht van de tweede april zeker eens lezen. Het zijn interessante theorieën. Ze hebben het daar over wat er allemaal in B/W2 zou kunnen zijn, en waarom. Als je het eenmaal gelezen hebt: zelf hopen we dat er geen nieuwe generatie komt. De vijfde was al niet zo goed als de rest, dus...
Binnen een dikke week is de blog jarig, en deze keer gaan we er iets voor maken. Het kan dus zijn dat we niet echt regelmatig berichten gaan plaatsen. Maar misschien hebben we genoeg tijd.