maandag 24 december 2012

De beste wensen!


Ja, we hadden dat Rudolf-gedoe al eens gedaan, maar deze keer is het een Sprite! En er staat een Delibird bij. (Zou het feit dat hij wit met rood is en altijd een zak bij zich heeft daarmee te maken hebben?...)
Dit is de Sprite. Hij heet Stanbuck.

zaterdag 15 december 2012

NeoPokémon deel 30

Tadzáám! Hier is Froxotle, de amfibie-Pokémon. Nu hebben we al onze begin-Pokémon!

zaterdag 24 november 2012

NeoPokémon deel 29

Axog, net zoals zijn vorige stadium een kikkervis-Pokémon. Zodra we ook Froxotl hebben zullen we vier volledige families hebben én alle begin-Pokémon in onze Pokédex. 

zaterdag 10 november 2012

NeoPokémon deel 28

Ook de derde familie is een feit! Dit is Beakan, de laatste evolutie van de kleine toekan-Pokémon Touki.

maandag 22 oktober 2012

PKMN TCG Self-Mades deel 44

Deze afbeelding smeekte om een kaart! De afbeelding is gemaakt door Ninja-Jamal, iemand die geweldig kan tekenen. Ga maar eens kijken. Vooral zijn wilde Pokémon (zoals deze Steelix) zijn erg goed.


vrijdag 12 oktober 2012

Pokémon Black en White 2 zijn uit!! Feest!

Hoezee, het is zover! We zullen eindelijk in de mogelijkheid zijn om Kyurem te laten transformeren! We zullen eindelijk met Pokémon films kunnen maken. En tegen de beste trainers van de Pokémon-wereld vechten in het World Tournament!
En dat is niet alles. Nintendo geeft vanaf nu een maand Genesect weg over de WiFi.



Over de Countdown: die gaan we nog een weekje of twee laten staan. Zorg dat je het gezien hebt, want daarna is het weg!

De nieuwe verhaallijn kan beginnen!

zaterdag 6 oktober 2012

PKMN RandAnimatie deel 8

Ter ere van de Amerikaanse presidentsverkiezingen presenteren wij u hier een episch Pokémon-gevecht!

Magnemitt Romney versus Barack Obamasnow!!

maandag 1 oktober 2012

De Countdown

Het is één oktober. Dat betekent dat over één, twee, drie, eh... Twaalf dagen Pokémon Black 2 version en Pokémon White 2 version uitkomen!! Vanaf nu zullen we elke dag een prototype van een NeoPokémon vrijgeven op onze nieuwe pagina 'De Countdown'.
We hebben voor het gemak het stuk van vandaag hier al gezet:

1 OKTOBER: nog twaalf dagen
We beginnen met een NeoPokémon die eigenlijk al gekend is. Namelijk Laplant, de evolutie van Lapras. Hij was al te zien in de battle tussen zes Laplant en Wailking. Daar zagen ze eruit als kleine schildpadjes (wat ze helemaal niet zijn), dus er was niet zo veel detail. En eigenlijk is dit een van onze best gelukte prototypes, dus  vandaar tonen we hem nu. Het zou nog kunnen dat 'ie een babyPokémon krijgt, maar dat is nog niet zeker.
(Dat zou Rassa dan zijn, die te zien is op een andere Batlle)



woensdag 19 september 2012

NeoPokémon deel 27

Leagueen, de koninklijke Pokémon! Zoals jullie zien is niet enkel zijn naam veranderd, maar ook zijn design. We vonden dat een zwaar grond-insect beter paste bij de uitstraling die ze tot nu toe hadden.
En bij deze is ook onze tweede familie begin-Pokémon een feit!

zaterdag 15 september 2012

NeoPokémon deel 26

Leatle, de wandelend blad-Pokémon. De evolutie van Leansect, en over een paar dagen zullen we ook Leagueen publiceren. Jaja, je leest het goed; Leagueen. De naam moest wat langer vonden we. Lea is van LEAf natuurlijk, de g komt uit buG, en de ueen komt van qUEEN. Bij Leatle en Leansect is het wat simpeler natuurlijk (insect en beatle)... 

dinsdag 11 september 2012

Dan toch...!!

Inderdaad! Op zaterdag 6 oktober, zullen zowel Fnac als Makro Keldeo weggeven! Hou die dag dus vrij in je agenda, want dit kan je best niet missen.
Zes dagen later komt trouwens Black2 en White2 uit, en daarmee ook Genesect via een WiFi-event.

zaterdag 8 september 2012

PKMN RandAnimatie deel 7 en Keldeo...

Aangezien ons vermoeden genaamd Pokémon Grey Version (zie PKMN RandAnimatie deel 2) onjuist bleek met het uitkomen van B/W2, is hier de solo-editie van de vijfde generatie: Meadow Emerald! We kunnen echter onmogelijk weten of we echt gelijk hebben; het kan zijn dat ze de vijfde generatie afsluiten zonder een solo editie, of alsnog Grey maken, of iets anders doen dat we niet kunnen voorzien...


Het begint er sterk op te lijken dat wij Belgen ons géén Keldeo kunnen aanschaffen. De dichtstbijzijnde verdeelpunten bevinden zich in Nederland... En wel op specifieke dagen. Voor zij die zich naar onze noorderburen kunnen begeven hier een lijst met plaatsen waar je Keldeo kan bemachtigen:

16 september
  • Speeldag Hoorn; Nintendo-stand (Noorderveemarkt)
29 september
  • Makro; Amsterdam, Best, Delft, Duiven, Groningen, Hengelo, Nijmegen en Nuth
6 oktober
  • Toys XL; alle filialen
  • Media Markt; Arena, the Corner, Eindhoven, Groningen en Zwolle
  • Saturn; Heerhugowaard, Hoofddorp, Tilburg, Venlo en Zuidplein

zaterdag 1 september 2012

Keldeo alarm!! * **

Je hebt van vandaag tot 11 oktober de tijd om alle gamewinkels in je buurt af te gaan! Dit Kledeo-event is uitsluitend plaatselijk verkrijgbaar en het is niet duidelijk waar en in welke winkels hij te krijgen is. We vermoeden dat dit voor lange tijd het enige Keldeo-event zal blijven, dus zorg dat je hem te pakken krijgt.



* BEWERKT:
We hebben sterke vermoedens dat GameMania een van de verdelers is, hoewel we het niet zwart op wit hebben gezien. Degene bij ons in de buurt had Keldeo in ieder geval NOG niet.

** NOG 'NS BEWERKT:
GameMania blijkt dan toch niet Keldeo te verdelen. We hebben nog eens navraag gedaan, en waarschijnlijk had de kassier ons verkeerd begrepen (dacht vast dat we het over B/W2 hadden).

dinsdag 21 augustus 2012

PKMN TCG Self-Mades .gif test



Zoals de titel al doet vermoeden, we zijn weer aan het experimenteren geweest, ditmaal met het maken van bewegende Pokémonkaarten, in .gif-formaat.
Hier is de eerste poging met enkel de trainer in gif. Zijn twee armen bewegen, net als zijn ogen en hij gooit een Pokéball.
(er zitten momenteel 4 frames in.)
-UPDATE- 
Hier is een kleine WorkInProgress. Er zitten nog (heel) veel kleine foutjes in en de bewegingen zijn nog steeds te hakkelig (6 frames nu, ik denk dat er op z'n minst 12 nodig zijn)
(kleine afbeeldingen om lag tegen te gaan)

donderdag 9 augustus 2012

Misschien even zeggen...

Die fantastische trailer van PKMN B/W2 is nu gedubd! En deze keer is hij volledig, met extra stuk erin! Het is nu veel duidelijker allemaal...

woensdag 8 augustus 2012

Keldeo Event

Vanaf 20 augustus gaat Keldeo buiten Japan officieel, dus dat betekend dat de National-Dex dan 647 Pokémon bevat. In verschillende landen is 'ie vanaf 1 september te verkrijgen - in de winkels - maar niet in België. Het is nog maar af te wachten of er ook een WiFi-event van komt.
Keldeo and its Resolute Form

NeoPokémon deel 25

Rabtion, de vlaamse reus (het konijn) -Pokémon. Met dit lid van de NeoPokémon is onze eerste familie compleet.
We hebben ook een nieuwe techniek toegepast, die van ons groot voorbeeld Xous. We tekenen de Pokémon nu op papier, scannen ze in en kleuren ze in Photoshop. De schaduwing is ook meer naar de Sugimori-style toe.

woensdag 1 augustus 2012

Fancy nieuwe cursor

Ja, zoals de titel al doet vermoeden: we zijn er eindelijk in geslaagd om de blog een persoonlijke cursor te geven. Dat ons technisch talent urenlang de HTML heeft liggen onderzoeken, heeft dan toch zijn vruchten afgeworpen :).

donderdag 26 juli 2012

zaterdag 14 juli 2012

We zijn weer terug!

Ah!... Na twee weken buitenland is het tijd om de balans op te maken van wat er allemaal in het Pokémon-Universum is gebeurt tijdens onze afwezigheid. In ieder geval de belangrijkste dingen.

  • Keldeo's vormen heten nu in het Engels Ordinary Forme (dat was in het Japans de zogenaamde Usual forme), en Resolute Forme (je raadt het al, de Engelse versie van Resolution Forme)
  • Genesect ging officieel! Hij gaat (nu is het zeker) meedoen in de volgende film
  • Die fantastische trailer voor B/W2 heeft een kleine uitbreiding gekregen (we hebben voor het gemak ook even de originele trailer erbij gezet):

donderdag 28 juni 2012

12 oktober!

Hou 12 oktober vrij in je agenda! B/W2 komt op die dag bij ons uit. Vanaf 1 oktober zullen we beginnen met de B/W2 Countdown.

Er is ook wat vertaal-info, namelijk over Pokéwood, wat in het Engels Pokéstar Studios wordt, en Shizui wordt vertaald naar Marlon.

vrijdag 22 juni 2012

Nog info!!...

Opnieuw informatie over B/W2, en opnieuw zeer veel. Zelfs meer dan de vorige keer...
Opnieuw een klein beetje van de tonnen aan info, dus als je alles wilt weten (wat ook wel interessant is) kan je naar Serebii of Pokébeach. Dit vonden we het belangrijkste:

  • Je kan - voor het eerst - wilde Eevee (en andere) vangen in Castelia City
  • Iris is geen Gymleader meer, maar wel CHAMPION! Voor de rest is de E4 praktisch hetzelfde gebleven.
  • Regigigas, Uxie, Mesprit waarschijnlijk dus ook Azelf zijn te vangen. Ook Latios is aanwezig. Er wordt vermoed dat het van de versie afhangt of je Latios of Latias hebt.
  • Repel kan nu uit het menu gebruikt worden.
  • Er is meer informatie over het World Tournement: er zijn een paar categorieën zoals in de Battle Frontier, maar ook een Gymleader categorie. Als je die uitspeelt, kan je tegen ALLE gymleaders vechten, als je die uitspeelt kan je tegen de 'World-Leaders' vechten, en dan is er daarna nog een categorie tegen ALLE Champions.
  • Homika wordt in het Engels Roxie
  • Het design van de HP/EXP meters verschilt op beide versies.
  • De nieuwe vormen van het wolkjes-trio worden in het Engels Therian genoemd.
  • De mogelijkheid om meerdere Pokémon te gelijk te selecteren in de boxen is terug!

Een tip: hou zelf de bronnen in het oog, de informatie van B/W2 komt zo snel dat we het maar met moeite kunnen bijhouden.

donderdag 21 juni 2012

PKMN Tekeningen deel 1

Het tekenen van gewone Pokémon is in de smaak gevallen, en daarom hebben we een nieuwe soort afbeelding op onze blog: de Tekening!
Dat is een bestaande Pokémon die we zelf getekend hebben, met en zonder achtergrond. We zullen Gengar (zie 8 juni) ook in deze categorie zetten, hoewel we om logische (hij ís de achtergrond) en om praktische (we hebben die simpelweg niet gemaakt) redenen geen afbeelding zonder achtergrond hebben.
De eerste (officiële) Tekening is er één van Mew!


Je kan de Tekeningen vinden op de pagina Prenten.

woensdag 20 juni 2012

Meer nieuws...

Een ander tijdschrift heeft een artikel geschreven over hoe de eerste gamemomenten van B/W2 gaan. Het geeft de verhaallijn weer tot je in Castelia City aankomt. Niets speciaals, hoewel er misschien wel wat interessante dingen in voorkomen:

  • Zoals al gezegd zijn er twee Team Plasma's. De ene, de oude wordt Former Team Plasma genoemd, en wordt geleid door N. Dit zijn de goeden. Het gewone Team Plasma, de slechten, heet Team Plasma.
  • Dit is de nieuwe map: (links onderaan)
Het is een nieuwe functie in de Pokédex; je kan een route selecteren en dan zie je welke Pokémon je er kan vangen.
Voor de hele uitleg (en dat is wel wat) raden we je aan om naar Pokébeach te gaan, hoewel Serebii ook al de informatie heeft.
En ja, binnenkort komt er nog eens een tekening!

zondag 17 juni 2012

De Gymleaders!

De Gymleaders van B/W2 zijn bekend:
  • Cheren - Normal
  • Homika (Jap) - Poison
  • Burgh - Bug
  • Elesa - Electric
  • Clay - Ground
  • Skyla - Flying
  • Shizui (Jap) - Water
  • Drayden - Dragon
Van de oude gymleaders is geweten dat ze er op Elesa na allemaal hetzelfde zouden uitzien als in B/W. De volgorde is nog niet bevestigd.

New gym leaders Homika and Shizui
Homika en Shizui

donderdag 14 juni 2012

Nieuws over B/W2!!

Er is best veel nieuws, als je alles wilt zien kan je naar Serebii, Pokébeach, of Legendary Pokémon gaan.
We hebben het belangrijkste even op een rijtje gezet:

  • De locaties in B/W2 zullen onderling weer verschillen (Black City en White Forest zijn terug), zo is er een grot die op Black2 met water zal zijn en op White2 met lava.
  • Ook Pokétransfer is terug, zodat we niet eerst onze Gen4 Pokémon op B/W moeten zetten alvorens ze naar B/W2 te verplaatsen.
  • Black Kyurems ability is die van Zekrom, Terravolt, White Kyurems ability is die van Reshiram, Turboblaze.
  • Elekid, Electabuzz, Electivire, Skitty en Delcatty komen alleen voor op W2. Magby, Magmar, Magmortar, Buneary en Lopunny komen alleen voor op B2.
  • De Entralink is vervangen door Fez mission, hoewel het praktisch hetzelfde is.
  •  Er is een nieuw item: Reflecting Mirror, wat de op Pokémon AR Searcher gevangen Tornadus, Thundurus en Landorus (in hun Sacred Baest Forme) terug zou veranderen naar hun gewone Incarnation Forme.
  • Over Pokémon AR Searcher gesproken, je kunt er ook items zoals de Thunderstone krijgen en Porygon is er te vangen.
  • Keldeo zal naar zijn Resolution Forme kunnen veranderen als hij op een bepaalde plaats is, in het bijzijn van Cobalion, Terrakion en Virizion. Hij moet ook Sacred Sword hebben geleerd.
De volledige Keldeo in zijn Resolution Forme.
  • Het oude en het nieuwe Team Plasma zullen op een bepaald moment clashen. 
  • Elesa is (zoals we al hadden gezien in die fantastische trailer) terug.Ze heeft haar haar gekleurd en er zit nu een Flaafy in haar team.

woensdag 13 juni 2012

PKMN Sprites deel 140

Herinneren jullie je Zangaros Xtreme nog? Die dynamischere afbeelding van de originele Sprite? (Die we gemaakt hadden met afbeeldingen die eigenlijk niet mochten gebruiken... Afbeeldingen van Xous, een van onze grote voorbeelden.)
Wel, we hebben hetzelfde gedaan met de Sprite Croparos. (Dat het twee keer achter elkaar met Ampharos is, is louter toeval.) Maar deze keer hebben we officiële afbeeldingen gebruikt. Die van Pokémon Conquest! (Je weet wel, dat nieuwe spel waarin je de Japanse geschiedenis moet naspelen met Pokémon. De sprites uit dat spel zijn echt vet cool.) De enige plaats waar die afbeeldingen staan is op Serebii, en zijn ze nog klein ook. Maar hun dynamiek maakt het goed.
In ieder geval, hier is Cropoaros Xtreme!!

Croparos Xtreme

De gewone (en oude) Croparos

zondag 10 juni 2012

Een nieuwe vorm!!... Alweer.

Deze keer is Keldeo aan de beurt. Cororo heeft een kleine afbeelding vrijgegeven, nadat er al geruchten waren door een affiche van een speeltje waar bij Keldeo "Usual Forme" stond. Zijn nieuwe vorm is de "Resolution Forme", en hij ziet er practisch hetzelfde uit als zijn gewone vorm, maar zijn hoorn is nu blauw en gekarteld, en hij heeft tussen zijn manen drie "veren"  in de kleuren van Kobalion, Virizion en Terrakion. Manen die overigens iets langer zijn.
Keldeo Resolution Forme
In het midden: Keldeo's  "Resolution Forme"
Keldeo's "Usual Forme"

vrijdag 8 juni 2012

PKMN Prenten deel 12

Een tekening van Gengar die zich in de duisternis verbergt. Hij is 'n beetje gebaseerd op de Kolderkat uit Alice in Wonderland. Met die ogen en zo...

zondag 3 juni 2012

NeoPokémon deel 23

We hebben de laatste evolutie van onze vuur-beginPokémon getekend. Zoals je ziet is het concept een beetje veranderd; van KArupt (van KAngaroo = kangoeroe) naar HArupt (van HAre = haas). De afbeelding van Erunny zal ook worden aangepast.

zaterdag 26 mei 2012

NeoPokémon deel 22

Bronzew, de schroef-Pokémon. Hij heeft nergens dat brons-teken dat Bronzor en Bronzong wel hebben, omdat hij niet helemaal van brons is.

donderdag 17 mei 2012

De trailer is gearriveerd!!


De trailer! Hij is echt fantastisch. Dit is hoe alle trailers zouden moeten zijn... Nadat we hem gezien hadden was het alsof al onze twijfels over B/W2 weg waren. Die trailer... Hij is echt goed...
Het lijkt erop dat N toch nog terug komt. En waarschijnlijk hebben we ook al een stuk gezien van het bevroren Unova. Buiten dat zijn Bianca, Cheren en Elesa er duidelijk ook nog.

De Engelse versie van de doosjes is ook bekend gemaakt. Niets speciaals, gewoon in onze taal.

zaterdag 12 mei 2012

Er is meer informatie!

Er is een nieuwe "Corocoro" uitgekomen (dat Japanse tijdschrift dat onze bronnen altijd aanhalen), en dus ook nieuwe informatie.

Om te beginnen: Cheren en Bianca komen terug. Cheren is een Gymleader (Normal), en Bianca is degene die je je starter-Pokémon geeft. Alder is er ook nog, maar over N heeft niemand meer iets gehoord.
Het belangrijkste nieuws is dat het trio-dat-op-wolkjes-zit (Tornadus, Thundurus, en Landorus) elk een nieuwe vorm hebben gekregen (persoonlijk vinden we dat er wat over... zeker als je naar het gezicht van Landorus kijkt). Ze hebben geen nieuwe types, en je hebt er een  bepaald spel voor nodig om ze te krijgen. Pokémon AR, of zoiets. Dat is niet erg duidelijk. Er komt ook een nieuwe prof, die iets met datzelfde spel te maken heeft.
Er komt een soort Pokémon Hollywood (Pokéwood, hoe raad je het?). Die rare Tyranitar komt van daar. Je kunt blijkbaar een scenario kiezen en dat dat spelen.
Maar, het interessantste: je kunt alle (of zo lijkt het toch) Gymleaders (en ook Champions, en Elite-4 leden) terug bevechten. Misschien zelfs meer, als ze Giovanni niet als Gymleader beschouwen. We kunnen in ieder geval Cynthia, Blue, Brock, Misty, Giovanni, Volkner, Steven, Lance, Drake, Erika, Blaine, Janine, Flint en Lt. Surge herkennen.

Langs rechts zie je de nieuwe vormen van het trio-dat-op-wolkjes-zit, langs links (denken we) de nieuwe professor en dat Pokémon AR spel.
Linksboven zie je een rare Tyranitar. Blijkbaar een Scenario dat je kan spelen in Pokéwood. Die filmstudio heeft iets te maken met de Gymleader Brycen.
Gymleaders!!
Als je ons informatie kunt verschaffen over dat AR ding, dat is altijd welkom. Als je misschien een iets uitgebreidere uitleg wilt kun je naar Serebii gaan. Op Pokéteam staat er ook iets over, maar veel minder. De andere sites moeten nog komen met info.